Menu

Mijn vakantie op Texel

Afgelopen zomer ben ik met mijn gezin op vakantie geweest naar Texel. Wij hadden een ongelofelijk mooie tijd, en het was zeker de moeite waard. Omdat we zo’n geweldige ervaring hadden, heb ik besloten om hier een blog over te schrijven! Dit was onze ervaring met Texel als vakantiebestemming!

Mijn verblijf

Veel mensen die een vakantie naar Texel nemen besluiten om in een hotel of strandhuis te verblijven. Gezien wij dit al eens eerder hadden gedaan op andere Waddeneilanden, besloten we deze keer om het anders aan te pakken. We hadden besloten om te gaan kamperen! Een tent beviel ons niet echt, dus we hadden besloten om een caravan aan te schaffen. Hiervoor gingen we naar Fendt caravan dealer, wie ons geweldig had geholpen met het uitzoeken van de juiste caravan. Een caravan bleek een goede keuze te zijn voor onze vakantie, sinds we heerlijk van de buitenlucht konden genieten op de Texelse camping. 

De locaties

Natuurlijk hebben we niet alleen op de camping gezeten tijdens de vakantie. We zijn zeker ook wel ergens heen geweest! Het was een prachtige ervaring om door de duinen van Texel te lopen, met de iconische vuurtoren in zicht. De Koog en Den Brug waren geweldige dorpjes om te bezichtigen, en het was ontzettend gezellig om door hun winkel straatjes te slenteren. Over het strand was ook niks op- of aan te merken. Een koud drankje op dat terras met de frisse zeewind in je gezicht deed ontzettend goed.

De activiteiten

We hadden echter na een paar dagen de stadje-terrasje-wandelingetje routine wel gezien; we wilden wel iets meemaken wat meer opwinding gaf. Na wat rondkijken hebben we gekozen voor scooter huren Texel. Gezien we zelf nog nooit met een scooter hadden gereden, was het in het begin best spannend. Maar toen we het rijden een beetje onder de knie kregen was het geweldig leuk. Het gevoel van de wind door je haar terwijl je door het mooie duinlandschap rijd, op zo’n krachtig voertuig was onvergelijkbaar. We hebben ontzettend veel van het eiland kunnen zien met die scooter, en hadden een super fijne tijd. Zo zie je maar dat het loont om af en toe eens wat spannends te ondernemen.